Mediation op het werk: hoe pak ik het aan?

Mediation op het werk: hoe pak ik het aan?

Relaties op alle soorten werkplekken kunnen complex zijn en zijn zelfs nog complexer wanneer men een conflict op het werk heeft waarbij een partij de "dominante" partner is, die beslist wat de voorwaarden van de relatie zullen zijn, en beslist hoe het zal werken uit. Deze relaties zijn vaak erg moeilijk op te lossen, vooral wanneer een of beide partijen emotioneel betrokken zijn en een of beide partners zich 'overstuur en gefrustreerd' voelen. Om dergelijke situaties efficiƫnt en eerlijk te kunnen behandelen, moet een neutrale derde partij worden betrokken. Zo'n bemiddelaar kan advies geven over de beste manier om het conflict op het werk op te lossen en ervoor zorgen dat alle betrokkenen op een effectieve en onpartijdige manier met elkaar kunnen communiceren.

Wanneer bij een arbeidsconflict partijen betrokken zijn die emotioneel betrokken zijn, willen beide partijen misschien niet met een neutrale derde spreken, omdat ze de bemiddelaar kunnen zien als iemand die de ene partij helpt boven de andere. Een goede mediator luistert naar beide kanten van het verhaal om zo een middenweg te vinden The Oak Tree Mediators. Hij of zij zal zacht en objectief spreken, in plaats van zich met elke partij te "vermengen" om hen te helpen het argument of de bemiddeling te "winnen". Om een dergelijke bemiddelaar objectief te laten zijn, moet hij of zij begrijpen hoe beide partijen zich voelen en wat hen precies 'overstuur en gefrustreerd' veroorzaakt.

Natuurlijk, hoewel de bemiddelaar inderdaad zal proberen iedereen te helpen een vorm van begrip en oplossing te bereiken, wil geen van beide partijen noodzakelijkerwijs op enig moment met de bemiddelaar spreken. De meeste mensen die bemiddelingsdiensten gebruiken, voelen zich inderdaad beter wanneer ze met niemand behalve de bemiddelaar hoeven te spreken, en geven er de voorkeur aan vanaf het begin volledig bij het bemiddelingsproces betrokken te zijn. Als gevolg hiervan zijn er enkele conflictoplossingen waarin de bemiddelaar een sleutelrol speelt, waarbij beide partijen vrijwillig overeenkomen om gebruik te maken van een bemiddelingsdienst. Als u echter een conflict op het werk heeft waarbij de ene partij boos is op de andere, is het verstandig om juridisch advies in te winnen om ervoor te zorgen dat uw wettelijke rechten tijdens het gehele mediationproces worden beschermd, ongeacht of de twee partijen ermee instemmen om gebruik te maken van een bemiddelingsdienst.

Voor meer informatie klik je hier: https://mediator-dordrecht.nl/

You may also like