Hoe een huiswaterfilter te kiezen

kraanwaterfilter

Wanneer heb je voor het laatst echt aan een kraanwaterfilter gedacht? Welnu, het is zo’n noodzaak geworden dat veel staten en steden wetten aannemen die voorschrijven dat als je een koelkast hebt, je kraanwater altijd schoon moet houden.

Toch, als het gaat om het kopen van een drinkwaterfilter, hebben veel mensen een moeilijke tijd om er een te vinden die aan hun behoeften voldoet. In feite krijgen veel kraanwaterfilters maar de helft van de klus geklaard. Dus, hoe kunt u precies bepalen welk filter het beste bij u past?

Het antwoord is simpel. Eerst moet u bepalen welk type verontreiniging uw leidingwaterfilter zal aanpakken. Vervolgens moet u erachter komen hoeveel geld u aan dit apparaat wilt uitgeven. Ten slotte moet u bepalen waar u het apparaat wilt plaatsen. Als u in een flatgebouw of flatgebouw woont, is het installeren van een koudwatervoorziening naar uw gootsteen wellicht een betere optie dan een losstaande koudwatervoorziening.

Laten we nu afzonderlijk naar deze drie categorie├źn kijken.

De eerste categorie, degene die de meeste mensen eerst zouden denken, is degene die voor zowat alles zorgt. De eerste stap, na installatie, is het verwijderen van het oude filter. Vervolgens vervangt u het eenvoudig door een nieuw exemplaar van de fabrikant of van een online leverancier. Er zijn voor- en nadelen voor beide methoden. De eerste categorie is duurder maar heeft de beste voordelen, waaronder vervangingskosten en geen problemen met roest of chemische opeenhoping.

De tweede categorie, degene die sommigen van ons gebruiken en bevredigend vinden, is het onderste feederfilter. Dit is degene die aan de kraan hangt en het water filtert voordat het de keuken in gaat. Het goede nieuws is dat het dezelfde taak uitvoert als een goedkope filter, dus het heeft geen nadelen, behalve het feit dat het iets zichtbaar is. De andere voordelen zijn dat het de meeste voorkomende verontreinigingen eruit filtert. Er zijn ook enkele nadelen, zoals het niet hebben van het indicatielampje, maar omdat je alleen een gallon water filteert, is het echt niet merkbaar.

Ten slotte is er het omgekeerde osmose-filter, een van de meest populaire filtersystemen.

Omdat het alle grote deeltjes en de meest voorkomende verontreinigingen verwijdert, kan het al uw gezinsleden van schoon water voorzien. Het enige nadeel is dat het behoorlijk duur kan zijn, omdat het meestal een paar fasen nodig heeft om het reinigingsproces te voltooien. Het verwijdert ook geen van het sediment, wat betekent dat u extra filtering moet toevoegen. Een van de nadelen is dat er een chemische opbouw in het systeem zit, die lelijk kan zijn en vies kan smaken.

U moet precies weten wat uw opties zijn als het gaat om het kiezen van een waterzuiveringssysteem voor thuis. Uw budget en wat u wilt bereiken, helpen u te beslissen welk type systeem voor u geschikt is. Als u op zoek bent naar een meer betaalbare methode die het werk zal doen, moet u misschien kijken naar een sedimentair systeem. Als u op zoek bent naar iets dat de klus kan klaren, maar u wilt de resultaten zien, dan is een omgekeerde osmose-systeem wat u nodig heeft. Zorg er tenslotte voor dat je je pH-waarden in de gaten houdt, want een ongezonde pH-waarde kan veel verschillende soorten gezondheidsproblemen veroorzaken. Houd het in de gaten en neem preventieve maatregelen om het te houden waar het zou moeten zijn!

Klik hier voor meer informatie: Vrijnatuurlijk.nl

You may also like