De milieuvriendelijke uitstraling van gerecycled papier

toiletpapier

De milieuvriendelijke uitstraling van gerecycled papier

Toiletpapier is in feite een papierproduct dat voornamelijk wordt gebruikt om de voor- en achterkant van het toilet af te vegen na het poepen, om de anus en de omliggende delen van de ontlasting te drogen en, bij vrouwen, om het perineum en de uitwendige geslachtsdelen te reinigen na het urineren of een ander lichaamsvloeistof lekt. Het is vrij gemakkelijk om de toiletpot af te vegen met toiletpapier, maar het is niet echt handig vanwege de grote hoeveelheid papier die opzij moet worden geveegd. Het beste alternatief is om kleine enkellaags toiletpapierrollen te kopen die vrij dun zijn en grote hoeveelheden kleefstof tussen elk vel papier hebben. Deze toiletpapierrollen zijn verkrijgbaar bij online verkopers tegen betaalbare tarieven.

Het gebruik van toiletpapier gemaakt van rollen heeft verschillende voordelen. Het eerste voordeel is kostenbesparing; slechts één rol papier kost een fractie van wat u zou betalen voor twee rollen van hetzelfde formaat. Homepage | Clean Product. Verder, wanneer deze rollen worden afgerold en in losse vellen worden gesneden, zijn ze een stuk dikker dan toiletpapier omdat de lijm die wordt gebruikt om ze aan elkaar te bevestigen aanzienlijk is verbeterd om de dikte nog groter te maken. Bovendien maakt de lijm het veel gemakkelijker om de opgerolde vellen aan elkaar te naaien tot een lange rechthoek, wat betekent dat deze vellen niet worden geplet als ze worden gevouwen of verfrommeld. De rechthoeken kunnen vervolgens op elkaar worden gestapeld tot een lange rechthoek die vervolgens als toiletpapier kan worden gebruikt.

Er zijn echter enkele nadelen aan het gebruik van deze methode. Ten eerste gaan ze meestal maar een paar dagen mee voordat ze worden weggegooid, waardoor ze minder milieuvriendelijk zijn in vergelijking met rollen die zijn gemaakt van nieuwe pulp. Virgin pulp toiletpapier is verzameld uit de schors van de moerbeiboom en wordt traditioneel gebruikt door inheemse mensen in vochtige tropische bossen. Het heeft een hoog vochtgehalte en kan grote hoeveelheden vocht uit de omgeving opnemen. Hierdoor gaat het langer mee.

Producenten van toiletrollen zijn echter in staat om de vijl uit het betreffende hout te halen en te verwerken tot een product met een langere levensduur. Het is echter nog steeds erg milieuvriendelijk, omdat de meeste bomen die bij de productie worden gebruikt, lokaal worden gekweekt. De duurzaamheid is echter niet te vergelijken met rollen die zijn gemaakt van nieuwe pulp. Bovendien betekent het gebrek aan recycling bij het maken van dit type toiletpapier dat het een relatief korte levensduur heeft in vergelijking met normale rollen.

Milieuvriendelijke rolautomaten hebben de productie van toiletpapier veel milieuvriendelijker gemaakt. Deze producten zijn gemaakt van plantaardige vezels en het fabricageproces bevat geen chemische toevoegingen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel afvalverwerking als recycling. Ze kosten echter meer dan gewone rollen. Sommige dispensers vereisen het gebruik van haarspelden om de rol strak te houden en tegelijkertijd te voorkomen dat deze scheurt. Het wordt aanbevolen om dergelijke apparaten alleen te gebruiken voor toiletpapier dat dik genoeg is en dat het onwaarschijnlijk is dat de lijm evenveel grip krijgt op dun toiletpapier.

Door het gebrek aan verwerking in de Verenigde Staten zijn deze rollen niet zo goed geschikt voor andere landen. De regels die gelden voor toiletpapier dat in de Verenigde Staten wordt gebruikt, wijken nogal af van die elders. Sommige staten vereisen bijvoorbeeld dat toiletpapier vooraf wordt geprimed voordat het wordt verkocht. Als het toiletpapier dat in het buitenland wordt gebruikt, ook moet worden voorgeprimed, zou het voor de fabrikant in Japan of India veel goedkoper zijn om dit te doen, in plaats van te proberen het zelf te verwerken.

Klik door naar de website: CleanProduct.nl

You may also like