Basisbeginselen van de kerk Orgel – Wat zijn kerk-organen?

hauptwerk

Bij het overwegen van kerkorganen voor kerkdienst, zijn er twee algemene categorieën van kerkorganen beschikbaar: operationeel en orgel.

Het Opera-stijlorgaan is een extreem groot muziekinstrument, dat lijkt op een harp. Het bestaat uit een cilinder, bel, buizen en verschillende sleutels, meestal uitgerust met pinnen of sockets voor verschillende geluidsstijlen. De bel is verbonden met de bovenkant van de cilinder via een klep of diafragma en een toonregeling, terwijl de buizen en sleutelkrachten rond de rand van de zaak zijn aangebracht.

Het orgel is waarschijnlijk de grootste van alle kerkorganen en is een geweldige aanvulling op elke kerkverzameling of -service. Het pijporgel, ook bekend als Chalice Orgel, is een klein muziekinstrument dat geluid genereert door onder druk staande lucht te duwen van een pijporgaanpijpen die uit een piano zijn gekozen. De leidingen worden meestal geleverd in groepen genaamd tubs, die elk een gewone tonale toon en timbre beschikken over het hele toetsenbordkompas.

Een ander type hauptwerk kerkorgel dat vandaag in kathedralen wordt gevonden, is het regent. Het lijkt op de grandioze in zijn uiterlijk en gebruikt dezelfde typen buizen en bel. In tegenstelling tot de Granditone is de klep voor de lucht van de longen van de speler echter niet aan dezelfde kant als de toonregeling op het instrument. Het regent wordt soms de diaken genoemd omdat het lijkt op de officiële afgevaardigde uit het Vaticaan die het Congolese kantoor draagt dat lijkt op een herders-oplichter en wiens taak de mensen naar het bidden kan bellen.

Alle kerkorganen hebben hun unieke geluidskwaliteit, maar er zijn enkele algemene kenmerken van de meeste soorten organen die men kan overwegen.

Ze verschillen van hoe ze worden aangedreven. Windinstrumenten zoals de trompet hebben buizen die openen als de wind ze blaast en dichtbij is wanneer het stil is. De klep bevindt zich aan de bovenkant in het cilindergedeelte van het instrument en het geluid dat het maakt is vergelijkbaar met het geluid van de trompet wanneer deze wordt geblazen met winddruk van de trompettenmond. Kerkorganen die winddruk gebruiken om het geluid te maken, worden bassen en kerkorganen genoemd die lucht gebruiken om het geluid te creëren, zijn bekend als Fours.

Enkele voorbeelden van kerkorganen zijn het orgel, recorder, orgel, console, toren, viool en vele anderen. Een aantal van deze instrumenten zijn speciaal ontworpen om te worden gebruikt voor specifieke muzikale genres. Voorbeelden van pijpen die te vinden zijn in kerkorganen zijn cimbalen, tuba’s, bassoons, enzovoort. De grootte van kerkorgaanpijpen verschilt aanzienlijk. Grote kerkorganen zijn meestal opgebouwd uit grote buisglas of stalen buizen. Kleinere pijporganen zijn meestal opgebouwd uit metalen buizen en hout.

Kerkorganen worden meestal gecategoriseerd volgens hun basisconstructies. Deze omvatten enkele pijp, dubbele leidingen, vierpijp, zeven pijpen, acht pijp en andere verschillende maten. Kerkorganen worden meestal geconstrueerd met twee tot drie rangen voor elke organist. Rangen worden meestal gedefinieerd volgens de lengte van de leidingen die het orgel vormen.

Lees meer op deze webpagina: https://www.noorlanderorgels.com/

You may also like